Nybörjarkurs steg 1 i nosework

Datum samt tid samtliga tillfällen: 
19 och 26 februari, 4 och 11 mars kl.18.00-20.15. 
Antal tillfällen:  4
Kurslitteratur:  Kommer via e-post skicka ut den info du behöver inför kursen. Rekommenderar dem att köpa Nosework, allt du behöver veta men den finns inte alltid tillgänglig
Plats: Strängnäs Lokala Kennelklubbs stuga i Malmby, Strängnäs
Krav på förkunskaper: Inga 
Max antal deltagare: 6 st
Kursens pris:  590 kr.
Medlemskap i SLKK krävs, mer info: Klicka här

Kort beskrivning av kursinnehåll:  
Oavsett om du vill tävla med din hund i den roliga sporten Nosework eller ha det som aktivering för din hund så är detta kursen för dig. Alla hundar har ett grundläggande behov av att använda sin nos och hunden mår bra, växer mentalt och blir säkrare och tryggare av nosework. Ingen dyr utrustning behövs och nosework kan utövas i alla miljöer vilket gör den lämplig även för alla förare och i alla väder.
Hund eller förare behöver inte ha några förkunskaper och hunden kan vara från 4 månader och uppåt. Det mesta av tiden tränas en hund i taget och vi tar hänsyn till de känsliga hundarna.
Du får medel att lära din hund att känna igen noseworkdoften eucalyptus och självständigt söka den i olika behållare och i inomhussök. Stärkande av hunden i utmanande miljösök. Du får lära dig att tolka din hund när den hittat gömman och bästa belöningssystemet för inlärning av doft. Vi går igenom de övriga momenten i Nosework (kanske provar på något om vädret passar), regelverk vid tävling och annan teori som varvas med praktiken. 

Utrustning hund: Helt fast halsband eller sele, 2 meters koppel
Utrustning förare: Mycket mer supergott godis än du tror du behöver eller roligaste leksaken om din
hund inte bryr sig om godis. Filt, vatten och vattenskål

Faktura kommer via mail, från Studiefrämjandet, ca tre veckor innan kursstart

Eftersom fika ingår i anmälningsavgiften behöver vi veta om du har eventuella allergier när du väl fått meddelande om plast.

För anmälan klicka här

Varmt välkomna önskar Jeanette Setterberg och Åsa Krantz