INSTÄLLT! Bokcirkel om rädda, arga och stressade hundar

Tyvärr måste vi ställa in bokcirkeln på grund av rådande omständigheter. Förhoppningsvis kommer det en ny chans till hösten.

Varmt välkomna till bokcirkel om rädda, arga och stressade hundar.
Nu är det hög tid att vi träffas utan hund och har trevligt tillsammans!

Bokcirkeln handlar om att vi har öppna diskussioner om vår relation till författarens träningsfilosofi och våra tankar och idéer kring praktisk träning utifrån bokens grundläggande idé.

Vi utgår ifrån Jessica Manns bok BLYGERHUNDAR. Efter bokcirkelns slut, finns även möjlighet att skapa en kurs/ träningstillfällen för deltagare som vill träna enligt Jessica Manns träningsfilosofi.

Cirkelns upplägg

 • Vi träffas 5 gånger. Första gången vi träffas pratar vi lite om upplägg, vi presenterar oss för varandra och pratar om varför just vi vill fördjupa oss i boken BLYGERHUNDAR. Vi läser in ett kapitel inför varje kurstillfälle med undantag för första träffen. Vi träffas varannan onsdag från och med 15/4 kl 18:30-21:00. Följande datum är 29/4, 13/5, 27/5 samt 10/6. Vid överenskommelse kan vi flytta datum vid behov.
 • Vi kan här öppet tala om problem vi upplever i vardagen med våra hundar, vi kan ofta relatera till situationer med andra hundägare som varit problematiska. Vi försöker vara öppensinnade mot varandra och ska inte verka dömande mot varandras åsikter och känslor!
 • Vi kommer under bokcirkelns välja en samtalsledare ur gruppen. Endast de som vill ha rollen som samtalsledare kan bli utsedd till det genom lottning. Undantaget är första tillfället.
 • Vi fokuserar på författarens budskap om sin träningsfilosofi, ägarens påverkan på hunden, miljöpåverkan på oss och hunden, pratar om praktiska exempel i vår egen vardag vi relaterar till och hur vi kan använda bokens innehåll till att lösa problematiska situationer i hundägandet.
 • Vi pratar om eventuella motsägelser, vad vi tror/inte tror på och varför.
 • Vi diskuterar bokens upplägg och våra tankar kring författarens tankar kring hundträning.

Frågor att ställa sig själv under bokcirkelns gång:

 • Vad tyckte du om kapitlet? Var det något särskilt som tilltalade dig och du vill prova eller något särskilt som du start ifrågasätter och vill diskutera? Kan du relatera till det du läst i kapitlet till situationer i din egen vardag? Hur var lösningen på det? Blev det en lösning och hur var resultatet?
 • Lyckas författaren få ut sitt budskap? Är det något du inte förstod? Vilka olika värdering lägger vi kring författarens träningsfilosofi?
 • Vilka känslor väcker kapitlet hos dig? Rädsla/oro/ilska osv.
 • Tankar och fundering ska komma till tals. Att lyssna på sina kamrater i cirkeln, utan att avbryta är viktigt. Vi kommer att använda talpinne vid behov.
 • Vill vi ha en efterföljande praktiskt kurs baserad på författaren idéer kring hundträning eller skulle vi vilja starta en bokcirkel kring en annan bok om hundträning?

Deltagande och anmälan

Krav: För att delta i cirkeln ska du vara medlem i Strängnäs Lokala Kennelklubb.
Kostnad: Pris för cirkeln är 400 kr exklusive bok. Boken köper du själv, finns även som ljudbok.
Plats: Vi kommer träffas i Malmbylyan på klubben, fika kommer finnas att köpa.
Deltagare: minst tre deltagare, inget övre tak.

För anmälan och frågor kontakta jenny.wallinmamsell@gmail.com. Observera att anmälan är bindande.