Strängnäs lokala kennelklubb bjuder in till föreläsning i vindlära!

Föreläsare: Siw Rüden
Datum: 28/8 -19 kl 19:00-21:00

Pris: 150 kr per person, betalning på plats, Swish/kontant
Föranmälan till: nosework@slkk.se , ange namn och telefonnummer vid anmälan

En föreläsning som vänder sig till förare som arbetar med tex Nose Work, retriever apportering, personspår, viltspår, personsök och övrigt nosarbete!

Föreläsningen omfattar diskussioner om hur hundar arbetar med vittring för att komma fram till målet. Vilka svårigheter kan uppstå på vägen fram, hur uppfattar föraren hundens arbete, vad är rätt och fel utifrån hundigt och mänsklig uppfattning av våra beteenden?

Vad behöver du som förare känna till för att bättre förstå din hunds arbetssätt? Varför blir det gärna missförstånd mellan hund och förare ju mer man tränar? Hur kan ni tillsammans träna vidare för att få ett bättre samarbete?

Föreläsare Siw Rüden har 16 års erfarenhet från Försvarets hundtjänstenhet med olika tjänstehundar som preparat-minsökhundar, utbildat patrullhundsekipage till Hemvärnet under många år. Inom Nose Work har hon dömt och haft utbildningar, grundkurser och fortsättningskursen sedan 2014. Siw är SBK-lärare i specialsök och har utbildat ett 40-tal instruktörer i specialsök.

Siw har just nu fyra labradorer och är aktiv i jakt/provprov-verksamhet.

Anmälan till nosework@slkk.se

Varmt välkomna önskar Nose Worksektionen!