Strängnäs lokala kennelklubb inbjuder till doftprov i Nose Work 7/5!

Nu har anmälan öppnat till vårt doftprov som hålls i Strängnäs bågskyttes lokaler vid Campus i Strängnäs. Platserna kommer att lottas i snwk:s system. När anmälan stängs den 23/4 kommer vi att uföra en lottning kort därpå och du blir då meddelad via mail om du fått en plats på doftprovet. Du ska inte betala någon avgift för provet förrän du är säker på att du fått plats. Om du vill avstå din plats måste du så snart som möjligt meddela oss tillbaka på samma mail som du fått ditt besked ifrån.

Doftprov behöver alla göra för att få tävla i Nose work. Anmälan görs via snwktavling.se, observera att du måste registrera ett konto för att kunna anmäla. Du kan följa denna länk för att komma till anmälan: SNWK Tävling (snwktavling.se). Om du inte klarar doftprovet får du tidigast göra om dofprovet på annat ställe nästa dag.

Vi håller doftprov i alla 3 dofter, Eukalyptus, Lagerblad och Lavendel. I doftprov placeras 12 kartonger i en lång rad eller i två rader med 6 kartonger i varje rad på golvet. Den rätta doften finns endast i en av kartongerna och din uppgift som förare är att läsa din hund som kommer att tala om var doften finns. När du tror att hunden markerar rätt kartong säger du ”MARKERAT” högt och tydligt så doftprovsdomaren hör. Om du klarar doftprovet får du ett bevis med dig hem som ska uppvisas på kommande tävlingar, du får även en rosett för ert fina arbete.

Mer information om hur ett doftprov går till hittar du via denna länk: Doftprov – hur går det till? – Svenska Nose Work Klubben (snwk.se)

Antalet platser är fördelade som följer: Eukalyptus 20 platser, Lagerblad 10 platser, Lavendel 5 platser. När du gör doftprov i lagerblad och lavendel förekommer medvetet ditlagda störningsdofter. Godkända störningsdofter är Grönsåpa, Spiskummin, Kokosolja, Olivolja, Bränt trä av björk. Från och med 2025 kommer även malet kaffe att vara en godkänd störningsdoft. Du får inte reda på vilka av störningsdofterna som kommer att användas på just detta doftprov.

Doftprovet kostar 250:- Du hittar inbjudan via denna länk: Inbjudan till doftprov – Strängnäs lokala kennelklubb (slkk.se). PM kommer ca 1-2 veckor innan doftprovet.

Har du frågor får du gärna maila oss på nosework@slkk.se så svarar vi så snart vi kan.

Varmt välkomna önskar Nose Worksektionen på Strängnäs lokala kennelklubb!